кадър: Нова телевизия В Регионалната инспекция по околната среда и водите

...
кадър: Нова телевизия В Регионалната инспекция по околната среда и водите
Коментари Харесай

Официално писмо от РИОСВ - Варна: Ето тяхната информация за намерените епруветки с кръв от Девня

кадър: Нова телевизия 

В Регионалната ревизия по околната среда и водите – Варна (РИОСВ-Варна) постъпи сигнал по електронната поща за изхвърлени биологични боклуци (епруветки с кръвни проби) наоколо до пътен възел Девня. Това оповестиха в публично писмо от инспекцията.

Експерти от екоинспекцията проведоха незабавна взаимна инспекция с екипи на община Девня и Регионална здравна инспекция- Варна (РЗИ - Варна).

При инспекцията на терен се откри замърсяване в храстовата растителност с изхвърлени епруветки (вакутейнери) за биохимия. При обширен оглед не се откри техния генезис заради компрометирани етикети и липса на данни за наличието в тях, засъхнало по вътрешните стени в кафяв цвят. Видимо отпадъците са изхвърлени преди много време, защото са обрасли в тревна растителност. Не е открито нарушение на целостта им и разлив на съдържимото.

Дадени са наставления на кмета на община Девня за неотложно разчистване на позволеното замърсяване и предаване на отпадъците на разположение притежаващо документ по Закона за ръководство на отпадъците.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР